Ångkokt torsk med grönt - Måltid

08.02.2023

Till denna rätt har jag använt nästan bara frysta livsmedel. Det gör att jag kan laga fisk ofta då jag har det mesta hemma jämt. Att tillaga fisken under lock tillsammans med grönsakerna i en panna är så enkelt och gott. Fisken blir så mör och fin trots att den har varit frusen. 

INGREDIENSER:
100 gram rå torsk
100 gram frysta räkor
2 röda paprikor
2 dl ärtor (frysta)
1 dl majs (frysta)
1 liten avokado (ca 60-70 gram)
Krydda med chili, lökpulver och örtsalt

LAGA:
Hacka upp paprikan och lägg i en upphettad panna.
Ha sedan i ärtor, majs och räkorna (fryst)
Krydda och låt det tinas upp i pannan.
Lägg sedan den upptinade torsken ovanpå grönsakerna och krydda med salt och chili.
Lägg över ett lock och ångkoka ca 5 minuter tills fisken är klar. 
Servera med avokado.

NÄRING PER PORTION
450 kcal
50 g protein
15 g fett
22 g kolhydrater